Na jarenlang actief te zijn geweest in het bedrijfsleven (communicatie), heb ik op 42-jarige leeftijd gekozen voor de homeopathie. De beperkingen van het zakenleven gingen mij parten spelen en ik raakte steeds meer geboeid in de psychologie van de mens. Ik zag hoe ieder mens zijn eigen problemen kent en dat velen niet meer wisten waar ze hun geluk moesten zoeken. Ook begon ik een samenhang te zien tussen de manier waarop iemand in het leven stond en de lichamelijke gesteldheid van die persoon.

Dat was voor mij reden om mijn zakelijke leven in te ruilen voor de zes-jarige studie aan de Academie voor Natuurgeneeskunde in Hilversum, waar ik me heb gespecialiseerd in de homeopathie. Deze bijzondere geneeswijze, die het lichaam en geest als één geheel beschouwt, was voor mij de ideale combinatie tussen alles wat ik belangrijk vond: psychologie, ziekte, gezondheid en spiritualiteit. In de homeopathie komt dit alles samen, simpelweg omdat alles onlosmakelijk met elkaar verbonden is. Zo boven, zo beneden; zo geest, zo lichaam.

In alle studie- en praktijk-jaren, die nu achter me liggen, heb ik mogen ervaren hoe de homeopathie zijn wonderlijke werking bij de mens ontplooit. Of het nu gaat om trauma’s, een groot verlies, een verslaving, schade door vaccinatie, een acute lichamelijke kwaal, onbegrepen en onduidelijke klachten of een chronische ziekte: homeopathie kan in nagenoeg elk geval enige uitkomst bieden.

De manier, waarop ik homeopathie bedrijf, heeft een duidelijk psychotherapeutisch karakter. Dit betekent dat ik uw klachten en symptomen niet alleen maar inventariseer, maar u ook zicht geef op uw eigen reactiepatronen en ‘schaduwkanten’, met aanvullende adviezen van dien.

Gerda Hofste